Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ЗБОГ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА СУПЛЕМЕНАТА - ДОДАТАКА ИСХРАНИ У ВРИЈЕДНОСТИ ВЕЋОЈ ОД 20 000 КМ

23.09.2022. 12:00

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против Кршо Анела, рођеног 1985. године у Сарајеву, раније осуђиваног, држављанина БиХ, Сребреница Армина, рођеног 1995. године у Фојници, држављанина БиХ и Комшић Винка, рођеног 1995. године у Кисељаку, држављанина БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ЗБОГ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА СУПЛЕМЕНАТА - ДОДАТАКА ИСХРАНИ  У ВРИЈЕДНОСТИ ВЕЋОЈ ОД 20 000 КМ

Они се терете да су дана 02.03.2019. године извршили међународни промет суплемената, тј. медицинских додатка исхрани, избјегавајући мјере царинске контроле, са подручја Републике Словеније у БиХ.

 

У оптужници се наводи да су поменуте суплементе по претходном међусобном договору, у име и за рачун првооптуженог, кријумчарили оптужени Комшић Винко и Сребреница Армин, као возачи аутобуса, а суплементи су откивени у пртљажнику аутобуса приликом прегледа на аутобуској станици у Сарајеву од стране службеника Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине.

Запљеном је утврђено да се ради о већој количини суплемената од више произвођача, укупне тржишне вриједности од 21.600 КМ.

Оптужени се терете да су починили - оптужени Кршо Анел кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 1. у вези са чланом 30. КЗ-а БиХ, а оптужени Сребреница Армин и Комшић Винко кривично дјело кријумчарење из члана 214. став 1. у вези са чланом 29. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba