Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH PODIGLO OPTUŽNICU ZBOG MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA SUPLEMENATA - DODATAKA ISHRANI U VRIJEDNOSTI VEĆOJ OD 20 000 KM

23.09.2022. 12:00

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Kršo Anela, rođenog 1985. godine u Sarajevu, ranije osuđivanog, državljanina BiH, Srebrenica Armina, rođenog 1995. godine u Fojnici, državljanina BiH i Komšić Vinka, rođenog 1995. godine u Kiseljaku, državljanina BiH.

 

TUŽITELJSTVO BiH PODIGLO OPTUŽNICU ZBOG MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA SUPLEMENATA - DODATAKA ISHRANI  U VRIJEDNOSTI VEĆOJ OD 20 000 KM

Oni se terete da su dana 02.03.2019. godine izvršili međunarodni promet suplemenata, tj. medicinskih dodatka ishrani, izbjegavajući mjere carinske kontrole, sa područja Republike Slovenije u BiH.

 

U optužnici se navodi da su pomenute suplemente po prethodnom međusobnom dogovoru, u ime i za račun prvooptuženog, krijumčarili optuženi Komšić Vinko i Srebrenica Armin, kao vozači autobusa, a suplementi su otkiveni u prtljažniku autobusa prigodom pregleda na autobuskoj postaji u Sarajevu od strane djelatnika Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Zapljenom je utvrđeno da se radi o većoj količini suplemenata od više proizvođača, ukupne tržišne vrijednosti od 21.600 KM.

Optuženi se terete da su počinili  - optuženi Kršo Anel kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. u svezi sa člankom 30. KZ-a BiH, a optuženi Srebrenica Armin i Komšić Vinko kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavak 1. u svezi sa člankom 29. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Redigovana optužnica


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba