Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ADMIRA ARNAUTOVIĆA (1980)

22.09.2022. 14:41

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH u zakonskom roku uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog lišenog slobode u akciji MUP-a KS, po nalogu Tužiteljstva BiH.

 

PREDLOŽEN PRITVOR ZA OSUMNJIČENOG ADMIRA ARNAUTOVIĆA (1980)

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičenog Admira Arnautovića, zvanog Šmrk, rođenog 1980. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, te počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

 

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, pranjem novca iz KZ-a BiH, te kazneno djelo nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda iz KZ-a F BiH.

 

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizirane skupine, duže vrijeme vršio kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga kokain”, “spid” i “marihuana” sa područja zemalja EU, Zapadnog Balkana,  kao i prekooceanskih zemlja, te nakon organiziranog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način stjecao protupravnu imovinsku korist u velikim iznosima.

 

U Sudu BiH održano je ročište na temelju prijedloga na kojem je tužitelj prezentirao pritvorske razloge u ovom predmetu.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba