Vijesti

Informacija za medije

08.09.2022. 15:33

U Tužilaštvu BiH v.d. glavnog tužioca Milanko Kajganić, zajedno sa zamjenikom glavnog tužioca Ismetom Šuškićem, održao je konferenciju za medije koja je posvećena aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih institucija i agencija za provođenje zakona na osiguranju zakonitosti i sigurnosti izbornog procesa za Opšte izbore 2022. godine.

Informacija za medije

Na konferenciji je v.d. glavnog tužioca govorio o dosadašnjim aktivnostima koje su provedene, kao i narednim koracima u ovoj oblasti.

Također, s obzirom da je Tužilaštvo BiH nedavno usvojilo Komunikacijsku strategiju za saradnju sa medijima, institucijama civilnog društva, akademskom zajednicom itd., v.d. glavnog tužioca upoznao je predstavnike medija sa Komunikacijskom strategijom koja je već dostupna i na web stranici Tužilaštva BiH.

Tokom konferencije za medije v.d. glavnog tužioca odgovarao je na upite novinara koji su se odnosili na rad i aktivnosti iz djelokruga rada Tužilaštva BiH.

Konferenciji su prisustvovali novinari i predstavnici medija iz više od 20 redakcija iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici regionalnih i međunarodnih medijskih redakcija.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba