Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA POLICIJSKOG DJELATNIKA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I VISOKU KORUPCIJU U PREDMETIMA “TRANSPORTER” I “STORAGE”

06.09.2022. 15:59

Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Dejana Jurišića (1983), policijskog djelatnika uposlenog u PU Prijedor, a koji je lišen slobode u akciji MUP-a RS, na području Prijedora.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA POLICIJSKOG DJELATNIKA OSUMNJIČENOG ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I VISOKU KORUPCIJU U PREDMETIMA “TRANSPORTER” I “STORAGE”

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. KZ-a BiH, u svezi sa kaznenim djelom iznuda iz članka 232. i kaznenim djelom zlouporaba službenog položaja iz članka 315. KZ-a RS.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tijekom 2021. godine,  kao ovlaštena osoba MUP-a RS-a, imao informaciju da se sprema teško ubojstvo načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubojstvo pripremaju a takvu informaciju nije prenio nadležnim tijelima, te da je, umjesto zaštite građana, održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Ostala dvojica osumnjičenih lišenih slobode u istoj akciji dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentirani, te za njih nije zatražena mjera pritvora.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba