Vijesti

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI U OTKRIVANJU I PROCESUIRANJU KRIJUMČARA MIGRANATA

05.09.2022. 15:03

Postupajući u okviru 24-satne tužiteljske dežure, tužitelj Tužiteljstva BiH, u kontaktu i koordinaciji sa policijskim djelatnicima Granične policije BiH, koordinirao je aktivnosti na otkrivanju i lišavanju slobode državljanina BiH osumnjičenog za krijumčarenje 48 stranih državljana koji nisu posjedovali identifikacione dokumente.

DEŽURNI TUŽITELJ KOORDINIRAO AKTIVNOSTI U OTKRIVANJU I PROCESUIRANJU KRIJUMČARA MIGRANATA

Krijumčarenje migranata otkriveno je i spriječeno u graničnom pojasu na području Gradiške na izlasku iz Bosne i Hercegovine. Navedene osobe su otkrivene prigodom granične kontrole autobusa kojim je upravljao državljanin BiH. Po nalogu dežurnog tužitelja policijski djelatnici Granične policije BiH sačinit će detaljno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba koji će dostaviti Tužiteljstvu BiH na daljnje procesuiranje.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Afganistana (21) Pakistana (8) i Bangladeša (19), a predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.  

Tužilaštvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija, u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba