Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ЗБОГ НЕДОПУШТЕНЕ ТРГОВИНЕ ЛИЈЕКОВА СА ЕЛЕМЕНТИМА ВИСОКОТЕХНОЛОШКОГ И CYBER КРИМИНАЛА

15.08.2022. 14:58

 Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против ВЕЛИЋ АМЕЛА, рођеног 1991. године у Сарајеву, држављанина БиХ и ВЕЛИЋ АМЕРА, рођеног 1991. године у Сарајеву, држављанина БиХ.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОДИГЛО ОПТУЖНИЦУ ЗБОГ НЕДОПУШТЕНЕ ТРГОВИНЕ ЛИЈЕКОВА СА ЕЛЕМЕНТИМА ВИСОКОТЕХНОЛОШКОГ И CYBER КРИМИНАЛА

Оптужени се терете да су у временском периоду од 22.09. до 22.12.2021. године, супротно одредбама члана 29. Закона о лијековима и медицинским средствима БиХ („Службени гласник БиХ“, бр. 58/08), неовлаштено набављали и продавали лијекове чији промет захтијева одговарајућа одобрења надлежних институција.

Оптужени су, према наводима оптужнице, набављали лијекове и медицинска средства од више произвођача и увозника, те неовлаштено стављали у промет путем корисничког профила на интернет огласнику.

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ су у Сарајеву, приликом претреса станова, кућа и осталих просторија које користи оптужени, пронашли и изузели већу количину лијекова и медикамената намијењених у сврху даље продаје.

Извршењем ових кривичних дјела наноси се велика штета и опасност за здравље становништва јер наведени медикаменти нису пролазили процесе и стандардне контроле фармацеутских производа који су прописани у БиХ.

Због свега наведеног, оптужени се терете да су починили кривично дјело недопуштена трговина из члана 212. став 1. у вези са чланом 29. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba