Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I VISOKU KORUPCIJU U PREDMETU KODNOG IMENA „TRN“

12.08.2022. 12:12

Nakon što je u nazočnosti odvjetnika ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u jučerašnjoj akciji MUP-a RS, na području Banje Luke.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA DVOJICU OSUMNJIČENIH ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL I VISOKU KORUPCIJU U PREDMETU KODNOG IMENA „TRN“

Tužiltelj Tužiteljstva BiH podnio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene:

- BOJANA ROGULJIĆA, rođenog 1981. godine u Banjoj Luci, državljanina BiH i Republike Srbije, i

- NEDELJKA LUBURE,  rođenog 1975. godine, državljanina BiH, policijskog djelatnika,  načelnika Jedinice za profesionalne standarde u Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za kazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelima krijumčarenje osoba, pomoć počinitelju poslije učinjenog kaznenog djela, te zlouporaba službenog položaja ili ovlasti iz KZ-a BiH.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičeni organizirali radi krijumčarenja sigurnosno interesantne osobe i potraživane  međunarodnim tjeralicama radi teških kaznenih djela organiziranog kriminala u regionu, uključujući i ubojstvo. Navedena osoba je prokrijumčarena sa područja EU na područje BiH, nakon čega su joj osumnjičeni nastavili pužati pomoć u skrivanju.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba