Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PRIPADNICI MUP-a RS LIŠILI SLOBODE DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

11.08.2022. 13:27

Lišene su slobode dvije osumnjičene osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile više kaznenih djela, a među osumnjičenim je i policijski djelatnik MUP-a RS.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PRIPADNICI MUP-a RS LIŠILI SLOBODE DVIJE OSOBE OSUMNJIČENE ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS izvršili su pretrese na području Banje Luke i lišili slobode Nedeljka Luburu (1975) i Bojana Roguljića (1981).

Osobe koje su lišene slobode pod istragom su, te su osumnjičene da su počinile krazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje osoba, a službena osoba koristeći svoj službeni položaj pomagala osumnjičenom nakon izvršenog kaznenog djela zlouporabom položaja ili ovlasti.

U ovom predmetu ostvarena je značajna međunarodna suradnja sa EUROPOL-om.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljnjim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH će u narednom razdoblju, zajedno sa policijskim partnerskim institucijama, staviti fokus na intezivno procesuiranje koruptivnih djela visoke korupcije u kojima se vrši zlouporaba policijskih kapaciteta i institucija BiH za izvršenje kaznenih djela i stjecanje nezakonite imovinske koristi.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba