Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PRIPADNICI MUP-a RS LIŠILI SLOBODE VIŠE OSOBA OSUMNJIČENIH ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

09.08.2022. 11:09

Policijski djelatnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, na području Gradiške i Banja Luke, lišili su slobode više osumnjičenih.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PRIPADNICI MUP-a RS LIŠILI SLOBODE VIŠE OSOBA OSUMNJIČENIH ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storage”, koordinira aktivnosti sa policijskim pripadnicima koji djeluju na terenu.

Akcija je usmjerena na četiri osobe osumnjičene da su duže vremensko razdoblje,  kao članovi organizirane kriminalne skupine, vršila kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom trošarinskih proizvoda,  kao i na osobe koje su koristeći svoj službeni položaj pomagale ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od tijela gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zlouporabom položaja ili ovlasti.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organiziranih struktura narko-kriminala koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna suradnja koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija. Među osumnjičenim osobama ima i ovlaštenih službenih osoba koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljnjim aktivnostima.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba