Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИВОТВОРЕЊЕ НОВЦА ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ОД ЈЕДНЕ ГОДИНЕ

08.08.2022. 11:18

Оптужени Семир Требињац (1991) споразумно је признао кривицу, након чега је у Суду БиХ осуђен на јединствену казну затвора у трајању од једне године. 

  

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО КРИВОТВОРЕЊЕ НОВЦА ОСУЂЕН НА КАЗНУ ЗАТВОРА ОД ЈЕДНЕ ГОДИНЕ

Оглашен је кривим за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. став 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. истог Закона, у стицају са кривичним дјелом лажно представљање из члана 369. став 1. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине. 

Оптужени је признао кривицу да је, помоћу одговарајуће опреме, начинио већи број фалсификованих новчаница у апоенима од 20, 50, 100 и 200 КМ, потом их на осмишљен начин стављао у промет најчешће договарајући и плаћајући разну робу путем интернет огласника, те на договорено мјесто долазио одјевен у одјећу која асоцира на униформу полицијских службеника.

У складу са споразумом, сходно члану 74. КЗ-а БиХ,  од оптуженог ће се одузети предмети и средства који су кориштени за извршење кривичног дјела и то опрема и материјал кориштен за израду фалсификованих новчаница, одјећа која асоцира на полицијску униформу, као и одређена количина фалсификваних новчаница, те мобилни телефон са припадајућом СИМ картицом.

Након разматрања споразума, Суд Босне и Херцеговине је прихватио споразум и изрекао казну оптуженом.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba