Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У АКЦИЈИ КОДНОГ ИМЕНА „НЕВЕРА“

03.08.2022. 12:08

Након што је у присуству адвоката испитао осумњичене, поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за тројицу осумњичених који су лишени слободе у акцији МУП-а КС, на подручју Сарајева и околине.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ТРОЈИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ У АКЦИЈИ КОДНОГ ИМЕНА „НЕВЕРА“

Тужилац Тужилаштва БиХ поднио је детаљно образложен приједлог притвора за осумњичене:

- Имамовић Едвина (1989),
- Бегић Емира (1992), и
- Субашић Емира (1989), сви рођени у Сарајеву, држављана БиХ.

Мјера притвора затражена је због опасности од бјекства осумњичених, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су се осумњичена лица дуже вријеме на подручју Сарајева и шире бавила неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, као и кријумчарењем опојних дрога из сусједних земаља ради даље препродаје у Босни и Херцеговини, те даље дистрибуције према илегалном нарко-тржишту земаља Европске уније и на тај начин стицале незакониту имовинску корист.

Приликом претреса пронађене су и привремено одузете: ручне бомбе, пиштољи са припадајућим оквирима и одређена количина муниције,  полуаутоматска пушка са преклопним кундаком,  већа количина опојних дрога „марихуана“ и „спид“,  више мобилних телефона, дигиталне ваге, већа сума новца, као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Лица која су под истрагом у оквиру наведеног предмета, осумњичена су за кривично дјело организираног криминала у вези са кривичним дјелом неовлаштеног промета опојним дрогама и прања новца из Кривичног закона БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским институцијама, наставља истрагу са циљем потпуног расвјетљавања и документовања незаконитог дјеловања осумњичених и извршења кривичних дјела у овом предмету. 

Приједлог притвора упућен је Суду БиХ, гдје се очекује заказивање рочишта по приједлогу тужилаштва. 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba