Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA TROJICU OSUMNJIČENIH U AKCIJI KODNOG IMENA „NEVERA“

03.08.2022. 12:08

Nakon što je u nazočnosti odvjetnika ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji MUP-a KS, na području Sarajeva i okolice.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA TROJICU OSUMNJIČENIH U AKCIJI KODNOG IMENA „NEVERA“

Tužitelj Tužiteljstva BiH podnio je detaljno obrazložen prijedlog pritvora za osumnjičene:

- Imamović Edvina (1989),
- Begić Emira (1992), i
- Subašić Emira (1989), svi rođeni u Sarajevu, državljana BiH.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičene osobe duže vrijeme na području Sarajeva i šire bavile neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, kao i krijumčarenjem opojnih droga iz susjednih zemalja radi daljnje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te daljnje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Europske unije i na taj način stjecale nezakonitu imovinsku korist.

Prigodom pretresa pronađene su i privremeno oduzete: ručne bombe, pištolji sa pripadajućim okvirima i određena količina streljiva,  poluautomatska puška sa preklopnim kundakom,  veća količina opojnih droga „marihuana“ i „spid“,  više mobilnih telefona, digitalne vage, veća suma novca, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičena su za kazneno djelo organiziranog kriminala u svezi sa kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama i pranja novca iz Kaznenog zakona BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim institucijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu. 

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužiteljstva. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba