Vijesti

LIŠEN SLOBODE PRIPADNIK GRANIČNE POLICIJE OSUMNJIČEN ZA KORUPTIVNO DJELOVANJE I PRUŽANJE POMOĆI STRUKTURAMA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

25.07.2022. 10:39

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici GP BiH lišili su slobode aktivnog službenika Granične policije BiH.

LIŠEN SLOBODE PRIPADNIK GRANIČNE POLICIJE OSUMNJIČEN ZA KORUPTIVNO DJELOVANJE I PRUŽANJE POMOĆI STRUKTURAMA ORGANIZOVANOG KRIMINALA

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organizovanog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zloupotrebu policijske dužnosti i dostupnih informacija. Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu sa pripadnicima organizovane kriminalne grupe koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva “Golub”), istražuje Tužilaštvo BiH zbog organizovanog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih krivičnih djela.

Prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije, te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski službenici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužiocu koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba