Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ДОЈАВЕ О ЕКСПЛОЗИВНИМ НАПРАВАМА БИЋЕ ИСПИТАН ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА ТЕРОРИЗМА

17.06.2022. 09:56

Тужитељка Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у сталном је контакту и координацији са службеницима SIPA-е, ДКПТ-а БиХ, МУП-а КС, као и тужиоцем Кантоналног тужилаштва Сарајево око провођења истражних активности у вези дојаве о постављеној експлозивној направи у Комплексу правосудних институција БиХ и Општинском суду Сарајево.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ДОЈАВЕ О ЕКСПЛОЗИВНИМ НАПРАВАМА БИЋЕ ИСПИТАН ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА ТЕРОРИЗМА

Осумњичено лице лишено је слободе за кривична дјела угрожавања безбједности и лажне дојаве и врше се потребне истражне активности ради даљег прикупљања доказа и потпуног документовања и кривичног дјела тероризма.

Такође, истражним активностима утврђује се и могућа повезаност наведеног осумњиченог са другим сличним кривичним дјелима почињеним у претходном периоду.

Значајну помоћ у откривању и лоцирању осумњиченог пружила је ОБА БиХ.

У склопу даљих истражних активности, када се стекну услови, осумњичени ће бити доведен у Тужилаштво БиХ и испитан у својству осумњиченог за кривично дјело тероризма.

Такође, Тужилаштво БиХ ради на процјени проузроковане штете јучерашњим дојавама због одгођених рочишта и онемогућавања рада институција, чија ће накнада бити стављена на терет осумњиченом, те се врше активности на прикупљању података о покретној и непокретној имовини у циљу надокнаде проузроковане штете.

Истрага у предмету интензивно се наставља.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba