Вијести

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

08.06.2022. 15:34

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, предсједавао је састанком Ударне групе за борбу против тероризма и јачања способности за борбу против тероризма на којем су учествовали највиши званичници правосудних, полицијских, безбједносних и агенција за провођење закона са нивоа државе Босне и Херцеговине, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

У ТУЖИЛАШТВУ БиХ ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА

Централне теме односиле су се на активности институција у откривању и кривичном процесуирању кривичних дјела тероризма, као и свих појава које се могу довести у везу са опасностима од терористичких активности.

На састанку је разговарано и о недавним безбједносним пријетњама које су запримљене у више школа, полицијских станица и институција у свим крајевима Босне и Херцеговине, као и активностима које заједнички проводе институције БиХ у откривању, лоцирању и процесуирању починилаца ових незаконитих активности, као и отклањања терористичких пријетњи које нарушавају безбједност и наносе материјалну и нематеријалну штету грађанима и институцијама у Босни и Херцеговини.

Један од закључака састанка је да се према надлежним органима извршне и законодавне власти упуте иницијативе за потребне измјене и допуне одређених подзаконских и законских рјешења како би се институцијама омогућила ефикаснија борба против терористичких активности, укључујући и лакшу идентификацију лица која упућују безбједносне пријетње институцијама и установама.  ​


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba