Vijesti

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA

08.06.2022. 15:34

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, Milanko Kajganić, predsjedavao je sastankom Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma na kojem su sudjelovali najviši dužnosnici pravosudnih, policijskih, sigurnosnih i agencija za provedbu zakona sa razine države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko distrikta BiH.

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TERORIZMA

Središnje teme odnosile su se na aktivnosti institucija u otkrivanju i kaznenom procesuiranju kaznenih djela terorizma, kao i svih pojava koje se mogu dovesti u svezu sa opasnostima od terorističkih aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o nedavnim sigurnosnim prijetnjama koje su zaprimljene u više škola, policijskih postaja i institucija u svim krajevima Bosne i Hercegovine, kao i aktivnostima koje zajednički provode institucije BiH u otkrivanju, lociranju i procesuiranju počinitelja ovih nezakonitih aktivnosti, kao i otklanjanja terorističkih prijetnji koje narušavaju sigurnost i nanose materijalnu i nematerijalnu štetu građanima i institucijama u Bosni i Hercegovini.

Jedan od zaključaka sastanka je da se prema nadležnim tijelima izvršne i zakonodavne vlasti upute inicijative za potrebne izmjene i dopune određenih podzakonskih i zakonskih rješenja kako bi se institucijama omogućila učinkovitija borba protiv terorističkih aktivnosti, uključujući i lakšu identifikaciju osoba koje upućuju sigurnosne prijetnje institucijama i ustanovama.  ​


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba