Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ПОЛИЦИЈСКОГ СЛУЖБЕНИКА ДКПТ-а ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

08.06.2022. 13:28

Након испитивања осумњиченог у присуству адвоката, поступајући тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог:

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ПОЛИЦИЈСКОГ СЛУЖБЕНИКА ДКПТ-а ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА

-      Поповац Милоша, рођеног 1996. године у Илиџи, запослен као полицијски службеник Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке б) и ц), односно због опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поново учинити кривично дјело или довршити започето.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијом МУП-а КС и другим партнерским агенцијама и институцијама у земљи и иностранству, проводи обимну истрагу у односу на овог осумњиченог који се терети да је дјеловао као дио организоване мреже за кријумчарење и илегалну дистрибуцију наркотика при чему је, између осталог,  вршио злоупотребу овлаштења која су му дата уступајући полицијску униформу и опрему за потребе извршења кривичних дјела.  

Он је осумњичен да је дјеловао као члан организоване криминалне групе која је вршила кријумчарење, скривање, транспорт и дистрибуцију опојних дрога “speed”, “марихуана” и “кокаин” на подучју Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске и другим земљама ЕУ.

Мјера притвора предложена је јер је обимна истрага у току, у односу на већи број осумњичених у овом предмету, како би се могло осигурати несметано окончање истраге у овом предмету.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba