Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA POLICIJSKOG SLUŽBENIKA DKPT-a OSUMNJIČENOG ZA NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA

08.06.2022. 13:28

Nakon ispitivanja osumnjičenog u prisustvu advokata, postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

 

 

 

PREDLOŽEN PRITVOR ZA POLICIJSKOG SLUŽBENIKA DKPT-a OSUMNJIČENOG ZA NEOVLAŠTEN PROMET OPOJNIH DROGA

-      Popovac Miloša, rođenog 1996. godine u Ilidži, uposlen kao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke b) i c), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a KS i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inostranstvu, provodi obimnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog koji se tereti da je djelovao kao dio organizovane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika pri čemu je, između ostalog,  vršio zloupotrebu ovlaštenja koja su mu data ustupajući policijsku uniformu i opremu za potrebe izvršenja krivičnih djela.  

On je osumnjičen da je djelovao kao član organizovane kriminalne grupe koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga “speed”, “marihuana” i “kokain” na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i drugim zemljama EU.

Mjera pritvora predložena je jer je obimna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati nesmetano okončanje istrage u ovom predmetu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba