Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИВОТВОРЕЊЕ НОВЦА

03.06.2022. 15:27

Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против МИХАЈЛА ПАВЛОВИЋА,  рођеног 2001. године у Бањој Луци, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИВИЧНОГ ДЈЕЛА КРИВОТВОРЕЊЕ НОВЦА

Оптужени се терети да је, у мјесецу децембру 2020. године у стану који је користио у Бањој Луци, помоћу одговарајуће опреме начинио већи број фалсификованих новчаница у апоенима од 10, 50 и 100 КМ, с циљем да новац стави у оптицај као прави.

Приликом претреса стана од стране полицијских службеника ПС Бања Лука, пронађени су предмети употријебљени за извршење кривичног дјела и то опрема и материјал кориштен за израду кривотворених новчаница, као и одређена количина кривотворених новчаница.

Према наводима оптужнице,  једна од фалсификованих новчаница истог серијског броја  и начина израде која је пронађена приликом претреса стана, дана 16.12.2020. године  стављена је оптицај приликом плаћања горива на бензинској пумпи у Бањој Луци, након чега је радник посумњавши у исправност новчанице добровољно предао полицијским службеницима.

Оптужени се терети да је начинио лажни новац с циљем да га стави у оптицај као прави, чиме је починио кривично дјело  кривотворење новца  из члана 205. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

Редигована оптужница

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba