Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

23.05.2022. 13:44

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против ЕМРАХА МУЈАНОВИЋА, званог „Емчо“, рођеног 1993. године у Сребреници.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

Оптужени се терети да је, дјелујући као члан организоване групе за кријумчарење људи, у оквиру заједничког плана и претходног договора, у намјери стицања противправне имовинске користи за себе и друге, прихватом и превозом омогућио мигрантима незаконит боравак на подручју БиХ. Наведени мигранти су претходно од стране организатора и чланова групе илегално преведени чамцем преко ријеке Дрине, граничне линије из Р Србије у БиХ, а све у циљу даљег пребацивања у земље ЕУ.

Оптужени је након преузимања и приликом недозвољеног транзита миграната кроз територију БиХ откривен и спријечен заустављањем од стране полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту БиХ-SIPA, на магистралном путу у мјесту Глогова, општина Братунац, који су прегледом затекли 14 илегалних мигранта држављана Египта.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’ из члана 189а. став 2. и кривично дјело кријумчарење људи из члана 189. став 2. у вези става 1. Кривичног закона  Босне и Херцеговине.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ, који је након тога исту и потврдио.

Редигована оптужница


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba