Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИПАДНИЦИ МУП-а РС ЛИШИЛИ СЛОБОДЕ ВИШЕ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

05.04.2022. 15:48

Полицијски службеници МУП-а РС, на подручју Бања Луке, лишили су слободе више осумњичених.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИПАДНИЦИ МУП-а РС ЛИШИЛИ СЛОБОДЕ ВИШЕ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ

Активности је, са полицијским припадницима који су дјеловали на терену, координисао тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који поступа у предметима кодног назива “Транспортер” и “Storage”.

Ради се о осумњиченима за више тешких кривичних дјела, неовлаштен промет већих количина опојне дроге “кокаин”, укључујући и учествовање у нарученом убиству једног лица, које је реализовано на подручју Бање Луке, а извршено је на начин организованих егзекуција између припадника група организованог криминала.

Такође, осумњичени се могу довести у везу и са наручиоцима и починиоцима тешког убиства начелника крим-полиције Приједор, Раденка Башића.

Уз високе мјере обезбјеђења осумњичени ће у наредна 24 часа бити предати поступајућем тужиоцу, који ће испитати осумњичене и донијети одуку о даљим активностима.

Акција кодног назива “Транспортер” покренута је у јесен 2021. године, реализује се са партнерским тужилачким и полицијским институцијама у БиХ, региону и иностранству, а усмјерена је на кривично процесуирање више лица осумњичених за организовани криминал повезан са више тешких кривичних дјела, укључујући убиства, кријумчарење великих количина опојних дрога, прање новца и друга кривична дјела.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba