Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ СРБИЈЕ

05.04.2022. 14:16

У Тужилаштву БиХ одржан је радни састанак в.д. главног тужиоца Миланка Кајганића и званичника Посебног одјела за ратне злочине са главном тужитељком Снежаном Станојковић и званичницима Тужилаштва за ратне злочине Р Србије.

ОДРЖАН САСТАНАК ЗВАНИЧНИКА ТУЖИЛАШТВА БиХ И ТУЖИЛАШТВА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ СРБИЈЕ

Централне теме састанка односиле су се на рад на предметима у којима два тужилаштва, у складу са меморандумима и протоколима о сарадњи, остварују заједничку сарадњу и размјену информација у кривичном процесуирању предмета ратнх злочина.

На састанку је разговарано о темама повезаним са заједничком сарадњом тужилаштава у борби против некажњивости ратних злочина, као и актуелним предметима који су у раду а у којима је затражена међусобна помоћ у одређеним процесним радњама.

Такође, разговарано је и о статусу и фазама кривичних поступака у предметима који су из Босне и Херцеговине и Р Србије међусобно уступљени на процесуирање.

На састанку је закључено да се тужилачка сарадња мора интензивно наставити у будућности, уз координацију и учествовање главног тужиоца при МРМКС-у, Sergea Brammertza, као заједнички напор у борби против некажњивости ратних злочина.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba