Vijesti

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE SRBIJE

05.04.2022. 14:16

U Tužiteljstvu BiH održan je radni sastanak v.d. glavnog tužitelja Milanka Kajganića i dužnosnika Posebnog odjela za ratne zločine sa glavnom tužiteljicom Snežanom Stanojković i dužnosnicima Tužilaštva za ratne zločine R Srbije.

ODRŽAN SASTANAK DUŽNOSNIKA TUŽITELJSTVA BiH I TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE SRBIJE

Središnje teme sastanka odnosile su se na rad na predmetima u kojima dva tužiteljstva, sukladno memorandumima i protokolima o suradnji, ostvaruju zajedničku suradnju i razmjenu informacija u kaznenom procesuiranju predmeta ratnh zločina.

Na sastanku je razgovarano o temama povezanim sa zajedničkom suradnjom tužiteljstava u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, kao i aktualnim predmetima koji su u radu, a u kojima je zatražena međusobna pomoć u određenim procesnim radnjama.

Također, razgovarano je i o statusu i fazama kaznenih postupaka u predmetima koji su iz Bosne i Hercegovine i R Srbije međusobno ustupljeni na procesuiranje.

Na sastanku je zaključeno da se tužiteljska suradnja mora intenzivno nastaviti u budućnosti, uz koordinaciju i sudjelovanje glavnog tužitelja pri MRMKS-u, Sergea Brammertza, kao zajednički napor u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba