Вијести

ТУЖИОЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ У ПРОТЕКЛА ДВА ДАНА КООРДИНИСАЛИ АКТИВНОСТИ НА СПРЕЧАВАЊУ И КРИВИЧНОМ ПРОЦЕСУИРАЊУ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА

05.04.2022. 11:20

Након запримања информација, дежурни и поступајући тужиоци Тужилаштва БиХ дали су инструкције полицијским службеницима да проведу све потребне истражне радње на прикупљању релевантних података о почињеном кривичном дјелу, а против осумњичених држављана БиХ биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

 

ТУЖИОЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ У ПРОТЕКЛА ДВА ДАНА КООРДИНИСАЛИ АКТИВНОСТИ НА СПРЕЧАВАЊУ И КРИВИЧНОМ ПРОЦЕСУИРАЊУ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ запримио је информацију од Граничне полиције БиХ, да су на подручју Братунца спријечили држављанина БиХ и Р Србије у кријумчарењу четири малољетна лица са подручја Косова. Осумњичено лице, управљајући аутомобилом Фиат, националних ознака Р Србије, оглушилo се више пута на издате наредбе полицијских службеника да заустави возило којим је управљалo. Пронађени страни држављани предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ, а против починиоца биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу кријумчарење лица, те због кривичног дјела спречавање службеног лица у обављању службене радње из Кривичног закона БиХ.

Поступајући у оквиру дежуре, тужилац Тужилаштва БиХ, у контакту и координацији са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ и у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ, координисао је активности на откривању и лишавању слободе држављанина БиХ у спречавању кријумчарења 17 страних држављана Републике Турске и три лица која нису посједовалa идентификационе документе, на Међународном граничном прелазу Шамац на изласку из Босне и Херцеговине. Наведена лица су откривена у унутрашњости товарног простора приликом прегледа теретног моторног возила, којим је управљао држављанин БиХ. По налогу дежурног тужиоца полицијски службеници Граничне полиције БиХ сачиниће детаљан извјештај о почињеном кривичном ђелу који ће доставити Тужилаштву БиХ на даље процесуирање.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, готово свакодневно реализује активности које се односе на процесуирање кривичних дјела кријумчарења лица и илегалних миграција, у градовима и подручјима широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba