Vijesti

TUŽITELJI TUŽITELJSTVA BiH U PROTEKLA DVA DANA KOORDINIRALI AKTIVNOSTI NA SPRJEČAVANJU I KAZNENOM PROCESUIRANJU ILEGALNIH MIGRACIJA

05.04.2022. 11:20

Nakon zaprimanja informacija, dežurni i postupajući tužitelji Tužiteljstva BiH dali su instrukcije policijskim djelatnicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom kaznenom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

TUŽITELJI TUŽITELJSTVA BiH U PROTEKLA DVA DANA KOORDINIRALI AKTIVNOSTI NA SPRJEČAVANJU I KAZNENOM PROCESUIRANJU ILEGALNIH MIGRACIJA

Postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH zaprimio je informaciju od Granične policije BiH, da su na području Bratunca spriječili državljanina BiH i R Srbije u krijumčarenju četiri malodobne osobe sa područja Kosova. Osumnjičena osoba, upravljajući automobilom Fiat, nacionalnih oznaka R Srbije, oglušila se više puta na izdate naredbe policijskih djelatnika da zaustavi vozilo kojim je upravljala. Pronađeni strani državljani predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, a protiv počinitelja bit će podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba, te zbog kaznenog djela sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje iz Kaznenog zakona BiH.

Postupajući u okviru dežure, tužitelj Tužiteljstva BiH, u kontaktu i koordinaciji sa policijskim djelatnicima Granične policije BiH i u suradnji sa djelatnicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH, koordinirao je aktivnosti  na otkrivanju i lišavanju slobode državljanina BiH u sprječavanju krijumčarenja 17 stranih državljana Republike Turske i tri osobe koje nisu posjedovale identifikacione dokumente, na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac na izlasku iz Bosne i Hercegovine. Navedene osobe su otkrivene u unutrašnjosti tovarnog prostora prigodom pregleda teretnog motornog vozila, kojim je upravljao državljanin BiH. Po nalogu dežurnog tužitelja policijski djelatnici Granične policije BiH sačinit će detaljno izvješće o počinjenom kaznenom djelu koji će dostaviti Tužiteljstvu BiH na daljnje procesuiranje.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja osoba i ilegalnih migracija, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba