Vijesti

NA EKSHUMACIJI U BRATUNCU PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI ŽRTVE IZ PROTEKLOG RATA

31.03.2022. 15:37

Istražitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine boravio je na lokalitetu Kameničko brdo, u rejonu Popova njiva u općini Bratunac, gdje je po nalogu postupajućeg tužitelja koordinirao rad ovlaštenih službenih osoba koje provode proces ekshumacije/asanacije terena i traganja za posmrtnim ostacima nestalih osoba.

Na navedenoj lokaciji  pronađeni su nekompletni skeletni ostaci ljudskog podrijetla, prema preliminarnim informacijama, najvjerojatnije se radi o žrtvi bošnjačke nacionalnosti ubijenoj u Bratuncu, 1992. godine.

Posmrtni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar u Tuzlu na daljnju sudsko medicinsku obradu i proces utvrđivanja identiteta putem DNK analize. Na lokaciji ekshumacije nalaze se i predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, liječnik–patolog sudske medicine, kao i policijski djelatnici PS Bratunac koji vrše osiguranje lokacije.

Predstavnici Tužiteljstva BiH gotovo svakodnevno sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba u svim krajevima diljem Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba