Вијести

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗВРШЕЊЕ РАДОВА НА САНАЦИЈИ ДЕПОНИЈЕ СМИЉЕВИЋИ

22.03.2022. 13:47

У Тужилаштву Босне и Херцеговине потписан је уговор којим је ријешен вишегодишњи проблем радова на санацији и враћању у првобитно стање локације депоније Смиљевићи у Сарајеву.

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ИЗВРШЕЊЕ РАДОВА НА САНАЦИЈИ ДЕПОНИЈЕ СМИЉЕВИЋИ

Потписивање уговора извршили су в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, министар ресорног министарства Енвер Хаџиахметовић и представник предузећа Гракоп д.о.о. Кисељак, које је изабрано за извршење радова.

На овој локацији, прије неколико година, вршен је процес ексхумације и потраге за посмртним остацима лица несталих у протеклом рату, те је након проведеног процеса структуру депоније било потребно вратити у првобитно стање како би се обезбиједило несметано функционисање ове градске депоније.

Радови ће коштати 310 000 КМ, од чега је дио средстава обезбиједила Влада Кантона Сарајево, а дио је обезбијеђен из средстава Тужилаштва БиХ.

Након постигнутог споразума са Владом Кантона Сарајево, односно Министарством комуналне привреде, инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите околиша, проведене су активности за јавну набавку ради избора извођача радова на враћању структуре депоније у првобитно стање.

На овај начин биће успјешно ријешен вишегодишњи проблем завршетка радова на санацији локације и враћања у првобитно стање ради несметаног функционисања главне градске депоније у Сарајеву.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba