Vijesti

POTPISAN UGOVOR ZA IZVRŠENJE RADOVA NA SANACIJI DEPONIJE SMILJEVIĆI

22.03.2022. 13:47

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine potpisan je ugovor kojim je riješen višegodišnji problem radova na sanaciji i vraćanju u prvobitno stanje lokacije deponije Smiljevići u Sarajevu.

 

POTPISAN UGOVOR ZA IZVRŠENJE RADOVA NA SANACIJI DEPONIJE SMILJEVIĆI

Potpisivanje ugovora izvršili su v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, ministar resornog ministarstva Enver Hadžiahmetović i predstavnik preduzeća Grakop d.o.o. Kiseljak, koje je izabrano za izvršenje radova.

Na ovoj lokaciji, prije nekoliko godina, vršen je proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima osoba nestalih u proteklom ratu, te je nakon provedenog procesa strukturu deponije bilo potrebno vratiti u prvobitno stanje kako bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje ove gradske deponije.

Radovi će koštati 310 000 KM, od čega je dio sredstava osigurala Vlada Kantona Sarajevo, a dio je osiguran iz sredstava Tužilaštva BiH.

Nakon postignutog sporazuma sa Vladom Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, provedene su aktivnosti za javnu nabavku radi izbora izvođača radova na vraćanju strukture deponije u prvobitno stanje.

Na ovaj način bit će uspješno riješen višegodišnji problem završetka radova na sanaciji lokacije i vraćanja u prvobitno stanje radi nesmetanog funkcionisanja glavne gradske deponije u Sarajevu.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba