Вијести

ТУЖИЛАШТВО БИХ КООРДИНИШЕ АКТИВНОСТИ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ И СЛУЖБЕ ЗА ПОСЛОВЕ СА СТРАНЦИМА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

24.02.2022. 10:01

Тужилац из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, у оквиру обимне истраге која се проводи у борби против међународне трговине људима ради сексуалне експлоатације као и кријумчарења лица, од раних јутарњих часова координише активности и претресе који се проводе на подручју Орашја и околине.

ТУЖИЛАШТВО БИХ КООРДИНИШЕ АКТИВНОСТИ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ И СЛУЖБЕ ЗА ПОСЛОВЕ СА СТРАНЦИМА У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Активности се односе на прикупљање доказа о починиоцима кривичних дјела трговине људима. У овом предмету прикупљени су докази да осумњичена лица из мигрантске популације, злоупотребљавајући тежак положај жртава које су такође из мигрантске популације, а бораве на подручју БиХ, врше злостављање и искориштавање жртава, међу којима има и малољетних лица.

Активности које су провели Тужилаштво БиХ, Гранична полиција и Служба за послове са странцима усмјерене су на прикупљање доказа за процесуирање осумњичених, а такође и збрињавање и пружање заштите жртвама и оштећеним.

Осумњичени починиоци и жртве су из мигрантске популације која борави у БиХ, углавном држављани Авганистана и Пакистана.

Тужилаштво БиХ и партнерске институције и агенције настављају интензиван рад у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba