Vijesti

TUŽIТELJSTVO BiH KOORDINIRA AKTIVNOSTI GRANIČNE POLICIJE I SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA U BORBI PROTIV MEĐUNARODNE TRGOVINE LJUDIMA

24.02.2022. 10:01

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, u okviru opsežne istrage koja se provodi u borbi protiv međunarodne trgovine ljudima radi seksualne eksploatacije kao i krijumčarenja osoba, od ranih jutarnjih sati koordinira aktivnosti i pretrese koji se provode na području Orašja i okolice.

TUŽIТELJSTVO BiH KOORDINIRA AKTIVNOSTI GRANIČNE POLICIJE I SLUŽBE ZA POSLOVE SA STRANCIMA U BORBI PROTIV MEĐUNARODNE TRGOVINE LJUDIMA

Aktivnosti se odnose na prikupljanje dokaza o počiniteljima kaznenih djela trgovine ljudima. U ovom predmetu prikupljeni su dokazi da osumnjičene osobe iz migrantske populacije, zloupotrebljavajući težak položaj žrtava koje su također iz migrantske populacije, a borave na području BiH, vrše zlostavljanje i iskorištavanje žrtava, među kojima ima i malodobnih osoba.

Aktivnosti koje su proveli Tužiteljstvo BiH, Granična policija i Služba za poslove sa strancima usmjerene su na prikupljanje dokaza za procesuiranje osumnjičenih, a također i zbrinjavanje i pružanje zaštite žrtvama i oštećenim.

Osumnjičeni počinitelji i žrtve su iz migrantske populacije koja boravi u BiH, uglavnom državljani Afganistana i Pakistana.

Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije i agencije nastavljaju intenzivan rad u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba