Vijesti

PROVEDENA AKCIJA TUŽITELJSTVA BiH I FEDERALNE UPRAVE POLICIJE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA OPOJNIH DROGA

14.02.2022. 09:42

Koordiniranim aktivnostima policijskih djelatnika FUP-a, pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, izvršeno je presretanje vozila osumnjičene osobe te je pretresom vozila u spremniku za gorivo otkrivena količina od oko 15,5 kilograma sintetičkih opojnih droga, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže više stotina tisuća KM.

PROVEDENA AKCIJA TUŽITELJSTVA BiH I FEDERALNE UPRAVE POLICIJE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA OPOJNIH DROGA

Prema prikupljenim dokazima, droga je prokrijumčarena sa područja zemalja EU te je nakon njenog krijumčarenja i ulaska vozila u Bosnu i Hercegovinu, na području Zeničko-dobojskog kantona, izvršeno lociranje vozila u kojem je pronađena opojna droga.

Nakon pretresa lišen je slobode osumnjičeni koji se tereti za kazneno djelo-neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Postupajući tužitelj je, nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba