Вијести

ТУЖИОЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ БОРАВИЛИ У ХОЛАНДИЈИ

17.01.2022. 09:45

В.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Миланко Кајганић, одржао је састанак са тимом тужилаца који су боравили у EUROPOL-у и EUROJUST-у како би се договориле даље активности у борби против организованог криминала.

 

ТУЖИОЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ БОРАВИЛИ У ХОЛАНДИЈИ

Тужиоци Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију боравили су у Краљевини Холандији гдје су одржали низ састанака са партнерским институцијама и агенцијама, а у вези са радом на међународним операцијама у борби против организованог криминала на подручју Западног Балкана.

Активности се односе на успоставу директне сарадње са партнерским институцијама и полицијским и тужилачким асоцијацијама, а ради ефикасне размјене доказа и информација о организованом криминалу.

Тужиоци су се, између осталог, састали са представницима асоцијација EUROPOL и EUROJUST, у сврху остваривања директне сарадње и комуникација, а у вези доставе информација о организованим криминалним групама на подручју БиХ и Западног Балкана до којих су дошле партнерске институције из иностранства.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba