Vijesti

TUŽIOCI TUŽILAŠTVA BiH BORAVILI U HOLANDIJI

17.01.2022. 09:45

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, održao je sastanak sa timom tužilaca koji su boravili u EUROPOL-u i EUROJUST-u kako bi se dogovorile dalje aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala.

TUŽIOCI TUŽILAŠTVA BiH BORAVILI U HOLANDIJI

Tužioci Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju boravili su u Kraljevini Holandiji gdje su održali niz sastanaka sa partnerskim institucijama i agencijama, a u vezi sa radom na međunarodnim operacijama u borbi protiv organizovanog kriminala na području Zapadnog Balkana.

Aktivnosti se odnose na uspostavu direktne saradnje sa partnerskim institucijama i policijskim i tužilačkim asocijacijama, a radi efikasne razmjene dokaza i informacija o organizovanom kriminalu.

Tužioci su se, između ostalog, sastali sa predstavnicima asocijacija EUROPOL i EUROJUST, u svrhu ostvarivanja direktne saradnje i komunikacija, a u vezi dostave informacija o organizovanim kriminalnim grupama na području BiH i Zapadnog Balkana do kojih su došle partnerske institucije iz inostranstva.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba