Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠENA SLOBODE DVOJICA OSUMNJIČENIH ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU GORAŽDA 1992. GODINE

21.12.2021. 11:20

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine policijski djelatnici SIPA-e, na području Višegrada i Novog Goražda, locirali su i lišili slobode dvojicu osumnjičenih.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠENA SLOBODE DVOJICA OSUMNJIČENIH ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU GORAŽDA 1992. GODINE

Istraga u predmetu odnosi se na ratni zločin nad civilnim žrtvama bošnjačke nacionalnosti, na lokalitetu mjesta Lozje na području Goražda.

Osumnjičeni se terete da su kao zapovjednici jedinica VRS na tom području zapovijedali i sudjelovali u akciji napada na navedeno selo, prigodom kojeg je ubijeno oko 30 žrtava, uglavnom civila, među kojima je bilo žena, djece i osoba starije životne dobi.

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela - ratni zločin protiv civilnog pučanstva, organiziranje grupe ljudi i poticanje na počinjenje genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, u svezi sa krivičnim djelom individualna i zapovjedna odgovornost iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Nakon lišenja slobode osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba