Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ Н.У. (1976) У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ТРИК”

08.12.2021. 10:19

Поступајући тужилац предложио је мјеру притвора према осумњиченом из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а) и б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности од бјекства и опасности да би боравком на слободи осумњичени могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

 

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ Н.У. (1976) У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ТРИК”

Осумњичени је предат у надлежност Тужилаштва БиХ, гдје га је у законском року испитао поступајући тужилац у предмету који се односи на истрагу за коруптивна кривична дјела и прање новца на штету компаније Босналијек, а у корист осумњичених лица и са њима повезаних лица.

Наведене мјере су предложене како би се обезбиједило несметано провођење истражних радњи које се врше у овом предмету.

Осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и терети се за кривична дјела организирани криминал из члана 250. из КЗ-а БиХ,  у вези са кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења из члана 383. и склапање штетног уговора из члана 252. КЗ-а Федерације БиХ, те прање новца из члана 209. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ је у овом предмету предложило привремену мјеру која се односи на блокирање имовине у вишемилионској вриједности, за коју се сумња да је прибављена кривичним дјелима.

Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским институцијама и агенцијама, наставља истрагу у овом предмету, као и претресе и прегледе документације у компанији Босналијек.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba