Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ ВЛАСЕНИЦЕ И МИЛИЋА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

12.11.2021. 12:54

Оптужени Вишковић Горан зв. „Вјетар“ (1954), оптужен да је починио кривично дјело злочини против човјечности из члана 172. Кривичног закона БиХ усмјереног против цивилног несрпског становништва на подручју општина Власенице и Милића, у присуству адвоката споразумно је признао кривицу за ратни злочин почињен у периоду од априла 1992. године до краја 1993. године.

ОПТУЖЕНИ ЗА РАТНИ ЗЛОЧИН НА ПОДРУЧЈУ ВЛАСЕНИЦЕ И МИЛИЋА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у распону од 5 (пет) до 8 (осам) година.

Споразумним признањем оптужени је у потпуности признао своје учествовање у почињеном злочину, те се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

Прије закључивања споразума Тужилаштво БиХ је обавило разговоре са представницима жртава, оштећених, њихових породица и сродника, који су истакли да желе да оптужени одговара за почињене злочине и дали сагласност за закључење овог споразума.

Суд БиХ је након разматрања прихватио споразум и осудио оптуженог на казну затвора у трајању од 8 година, коју је објединио са постојећом ранијом казном коју оптужени издржава, те изрекао јединствену казну затвора у трајању од 20 година.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba