Vijesti

OPTUŽENI ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU VLASENICE I MILIĆA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

12.11.2021. 12:54

Optuženi Višković Goran zv. “Vjetar” (1954), optužen da je počinio kazneno djelo zločini protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona BiH usmjerenog protiv civilnog nesrpskog pučanstva na području općina Vlasenice i Milića, u nazočnosti odvjetnika sporazumno je priznao krivnju za ratni zločin počinjen u razdoblju od travnja 1992. godine do konca 1993. godine.

OPTUŽENI ZA RATNI ZLOČIN NA PODRUČJU VLASENICE I MILIĆA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u rasponu od 5 (pet) do 8 (osam) godina.

Sporazumnim priznanjem optuženi je u cijelosti priznao svoje sudjelovanje u počinjenom zločinu, te se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Prije zaključivanja sporazuma Tužiteljstvo BiH je obavilo razgovore sa predstavnicima žrtava, oštećenih, njihovih obitelji i srodnika, koji su istakli da žele da optuženi odgovara za počinjene zločine i dali suglasnost za zaključenje ovog sporazuma.

Sud BiH je nakon razmatranja prihvatio sporazum i osudio optuženog na kaznu zatvora u trajanju od 8 godina, koju je objedinio sa postojećom ranijom kaznom koju optuženi izdržava, te izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba