Vijesti

U TUŽILAŠTVU BiH ODRŽANI SASTANCI SA DIREKTORIMA POLICIJSKIH AGENCIJA, UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE I UREDA ZA REVIZIJU BiH

03.11.2021. 15:48

V.d. glavnog tužioca, Milanko Kajganić, zajedno sa zamjenicima Dianom Kajmaković i Ismetom Šuškićem, sastao se u odvojenim sastancima sa direktorom SIPA-e Darkom Ćulumom, direktorom Granične policije BiH Zoranom Galićem i njegovim saradnicima Draganom Kulićem i Vladimirom Popovićem, direktorom UIO Mirom DŽakulom i saradnicom Danijelom Jozić, kao i glavnim revizorom Ureda za reviziju BiH Hrvojem Tvrtkovićem i njegovim zamjenicima Jasminom Pilicom i Rankom Krsmanom.

U TUŽILAŠTVU BiH ODRŽANI SASTANCI SA DIREKTORIMA POLICIJSKIH AGENCIJA, UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE I UREDA ZA REVIZIJU BiH

Na sastancima su razmijenjena mišljenja o mogućnostima poboljšanja komunikacije i operativne saradnje između ovih institucija, sa kojima Tužilaštvo BiH ima intenzivnu saradnju u procesuiranju krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

Dogovorena je direktna i otvorena komunikacija u svim linijama rada, a sa ciljem postizanja što boljih radnih rezultata u jačanju vladavine prava.

U razgovoru sa svim zvaničnicima definisano je da je procesuiranje visoke korupcije prioritet u budućem radu Tužilaštva BiH, te je sa tim u vezi dogovoreno intenziviranje saradnje u ovoj oblasti.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba