Vijesti

Priopćenje za javnost

22.10.2021. 13:19

Puna potpora rukovodstva VSTV-a BiH novoimenovanom vršitelju dužnosti glavnog tužitelja i Tužiteljstvu BiH

Priopćenje za javnost

(Sarajevo, 22. listopad 2021. godine) – Predsjedništvo Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u sastavu Halil Lagumdžija, predsjednik, Biljana Simeunović i Sanela Gorušanović Butigan, potpredsjednice i Sanin Bogunić, stalni član, te članica VSTV-a BiH i predsjedavajuća Stalnog povjerenstva za kvalitet i učinkovitost rada tužiteljstava Željka Radović i ravnatelj Tajništva VSTV-a BiH Admir Suljagić održali su danas sastanak sa novoimenovanim vršiteljem dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH) Milankom Kajganićem.

Na sastanku je istaknuta puna potpora radu Tužiteljstva BiH i njegovom novoimenovanom vršitelju dužnosti glavnog tužitelja u cilju podizanja kvaliteta rada ovog tužiteljstva na najvišu moguću razinu.

Sudionici sastanka su konstatirali da je trenutna društvena situacija komplicirana i da velika odgovornost leži na rukovoditeljima pravosudnih institucija u smislu normalizacije situacije kroz suradnju i komunikaciju svih relevantnih institucija.

U razgovoru je naglašena potreba za učinkovitim procesuiranjem predmeta organiziranog kriminala i korupcije te predmeta ratnih zločina sukladno Revidiranoj strategiji za rad na ovim predmetima.

Također je rečeno da se Sustav za automatsko upravljanje predmetima u ovom tužiteljstvu treba uspostaviti u punom kapacitetu i da nadležne službe Tajništva VSTV-a BiH stoje na raspolaganju za tehničku potporu.

Puna suradnja i koordinacija sa policijskim agencijama u cilju uspješnog procesuiranja kaznenih djela istaknuta je kao jedna od prioritetnih aktivnosti.

Na sastanku je, također, razgovarano i o aktivnostima Tajništva VSTV-a BiH u svezi strateškog planiranja rada i proračunskom projiciranju ovog Tužiteljstva u suradnji sa VSTV-om BiH te o suradnji na projektima i inicijativi da se na najoptimalniji način odredi unutarnja struktura institucije u cilju kvalitetne potpore radu tužitelja u Tužiteljstvu BiH.

Za početak naredne sedmice, najavljen je sastanak predsjednika VSTV-a BiH i rukovodstva najviših pravosudnih institucija na razini Bosne i Hercegovine. 

U kontekstu kvalitetnog rada i funkcioniranja pravosudnog sustava, na koncu sastanaka predsjednik VSTV-a BiH Halil Lagumdžija je naglasio da je VSTV BiH mjesto gdje se o svim problemima u radu pravosudnih institucija može otvoreno i iskreno razgovarati i tražiti potpora od VSTV-a BiH u njihovom rješavanju.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba