Vijesti

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA TROJICU OSUMNJIČENIH ZA KORUPCIJU U SVEZI PRIJEMA UPOSLENIKA U GRANIČNU POLICIJU BiH

19.10.2021. 15:16

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog za produljenje pritvora za još dva mjeseca, kako bi se osiguralo neometano provođenje i okončanje istrage.

 

PREDLOŽENO PRODULJENJE PRITVORA ZA TROJICU OSUMNJIČENIH ZA KORUPCIJU U SVEZI PRIJEMA UPOSLENIKA U GRANIČNU POLICIJU BiH

Postupajuća tužiteljica Tužiteljstva BiH uputila je prema Sudu BiH prijedlog za produljenje mjere pritvora prema trojici osumnjičenih, Raković Rejhanu (1980), Salčinović Ensaru (1991) i Čakić Kenitu (1994). 

Pritvor je zatražen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela primanje dara ili drugih oblika koristi u svezi sa kaznenim djelima zlouporaba položaja ili ovlasti i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz Kaznenog zakona BiH, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prigodom konkursa za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba