Вијести

У ОКВИРУ МЕЂУНАРОДНОГ ПРЕДМЕТА ТУЖИЛАШТВА БиХ ВЕЛИКА ЗАПЉЕНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ ХЕРОИН НА ПОДРУЧЈУ ХРВАТСКЕ

16.10.2021. 11:04

На локацијама у Далмацији и Истри заплијењена је количина од око 15 килограма опојне дроге хероин и килограм амфетамина, која не илегалном нарко-тржишту достиже цијену од више од пола милиона КМ. Заплијењена је и већа количина евра.

У ОКВИРУ МЕЂУНАРОДНОГ ПРЕДМЕТА ТУЖИЛАШТВА БиХ ВЕЛИКА ЗАПЉЕНА ОПОЈНЕ ДРОГЕ ХЕРОИН НА ПОДРУЧЈУ ХРВАТСКЕ

Активности су проведене у оквиру међународне операције коју са партнерским институцијама из Хрватске и Њемачке води Тужилаштво БиХ против лица која се сумњиче за међународно кријумчарење велике количине тешких опојних дрога (хероин), те прање новца и улагање у куповину викендица и некретнина у БиХ и региону.

Проведене активности наставак су рада на предмету међународне сарадње против осумњиченог држављанина Босне и Херцеговине, који је под истрагом дужи временски период, а осумњичен је да је у више наврата починио кријумчарење већих количина опојне дроге “хероин” из БиХ према Хрватској и даље према земљама ЕУ, а који је лишен слободе 13. октобра на подручју Р Хрватске, гдје је задокументовано почињење кривичног дјела, а на подручју БиХ извршен је претрес лица блиско повезаног са осумњиченим.

Надаље, у оквиру финансијске истраге, врше се претреси и евидентирање токова новца, за који се сумња да је кориштен за куповину више викендица и некретнина на подручју БиХ и сусједних земаља.

Акција је резултат дуготрајне истраге Тужилаштва БиХ и партнерских институција и агенција Републике Хрватске и СР Њемачке, са циљем разбијања ланца кријумчарења великих количина тешких опојних дрога.

У интересу истраге више детаља не можемо саопштити.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba