Vijesti

U OKVIRU MEĐUNARODNOG PREDMETA TUŽITELJSTVA BiH VELIKA ZAPLJENA OPOJNE DROGE HEROIN NA PODRUČJU HRVATSKE

16.10.2021. 11:04

Na lokacijama u Dalmaciji i Istri zaplijenjena je količina od oko 15 kilograma opojne droge heroin i kilogram amfetamina, koja ne ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više od pola milijuna KM. Zaplijenjena je i veća količina eura.

  

U OKVIRU MEĐUNARODNOG PREDMETA TUŽITELJSTVA BiH VELIKA ZAPLJENA OPOJNE DROGE HEROIN NA PODRUČJU HRVATSKE

Aktivnosti su provedene u okviru međunarodne operacije koju sa partnerskim institucijama iz Hrvatske i Njemačke vodi Tužiteljstvo BiH protiv osoba koje se sumnjiče za međunarodno krijumčarenje velike količine teških opojnih droga (heroin), te pranje novca i ulaganje u kupnje vikendica i nekretnina u BiH i regionu.

Provedene aktivnosti nastavak su rada na predmetu međunarodne suradnje protiv osumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pod istragom dulje vremensko razdoblje, a osumnjičen je da je u više navrata počinio krijumčarenje većih količina opojne droge “heroin” iz BiH prema Hrvatskoj i dalje prema zemljama EU, a koji je lišen slobode 13. listopada na području R Hrvatske, gdje je zadokumentirano počinjenje kaznenog djela, a na području BiH izvršen je pretres osobe blisko povezane sa osumnjičenim.

Nadalje, u okviru financijske istrage, vrše se pretresi i evidentiranje tijekova novca za koji se sumnja da je korišten za kupnju više vikendica i nekretnina na području BiH i susjednih zemalja.

Akcija je rezultat dugotrajne istrage Tužiteljstva BiH i partnerskih institucija i agencija Republike Hrvatske i SR Njemačke, sa ciljem razbijanja lanca krijumčarenja velikih količina teških opojnih droga.

U interesu istrage više detalja ne možemo priopćiti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba