Vijesti

SASTANAK IZASLANSTAVA TUŽITELJSTVA BiH I TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE ODRŽAN U BEOGRADU

21.09.2021. 15:31

U okviru Regionalnog sastanka tužitelja, održano je više bilateralnih sastanaka, između kojih i navedeni sastanak tužitelja za ratne zločine.

 

SASTANAK IZASLANSTAVA TUŽITELJSTVA BiH I TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE ODRŽAN U BEOGRADU

Sastanak izaslanstava dvaju tužiteljstava na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i tužiteljicom za ratne zločine Srbije, Snežanom Stanojković, održan je u Beogradu a razgovarano je o aktualnim pitanjima iz oblasti pravosudne suradnje ovih institucija.

Na sastanku je razgovarano o regionalnoj suradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu, kao i o nedavnim aktualnim događajima. Osim toga, istaknut je značaj  blagovremene razmjene informacija između tužiteljstava, a u što bi se trebale uključiti i druge nadležne državne institucije.

Sastanku izaslanstava tužitelja za ratne zločine pridružila se i republička javna tužiteljica Srbije, Zagorka Dolovac, koja je pozdravila glavnu tužiteljicu Tadić i izaslanstvo iz Bosne i Hercegovine te dala punu potporu suradnji tužiteljskih institucija dviju zemalja kako u predmetima ratnih zločina, tako i u zajedničkim naporima na procesuiranju organiziranog kriminala.  


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba