Vijesti

SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJA SERGEA BRAMMERTZA I GORDANE TADIĆ ODRŽAN U BEOGRADU

21.09.2021. 14:34

Pravda za žrtve, kažnjavanje ratnih zločina, zaštita sigurnosti i prava svih građana, pomirenje i vladavina prava u regionu, bile su središnje teme sastanka.

SASTANAK GLAVNIH TUŽITELJA SERGEA BRAMMERTZA I  GORDANE TADIĆ ODRŽAN U BEOGRADU

Na sastanku je glavni tužitelj MRMKS-a, g. Serge Brammertz, iskazao potporu glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH, Gordani Tadić i njezinom uredu, kao i Posebnom odjelu za ratne zločine u naporima da se predmeti ratnih zločina u regionu što učinkovitije procesuiraju, kako bi se tužiteljstva regiona borila protiv pojave nekažnjivosti ratnih zločina, 26 godina nakon završetka ratnih sukoba na prostoru bivše Jugosavije.

Sastanak je održan u okviru Regionalne konferencije  tužitelja  o procesuiranju predmeta ratnih zločina, koji se u organizaciji i uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije, održava u Beogradu i na kojem sudjeluje više od 50 dužnosnika tužiteljstava i pravosudnih institucija, kao i međunarodnih organizacija, zatim predstavnika međunarodne zajednice i diplomatskog kora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba