Vijesti

ODRŽAN KOLEGIJ SVIH TUŽILACA TUŽILAŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE

13.09.2021. 18:39

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zbog poštovanja epidemioloških mjera, održala je odvojene kolegije Posebnog odjela za ratne zločine i Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na kojima je razgovarano o reorganizaciji unutrašnje organizacije tužilaštva, kao i ostvarenim rezultatima i planovima aktivnosti do kraja 2021. godine.

ODRŽAN KOLEGIJ SVIH TUŽILACA TUŽILAŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE

Teme kolegija odnosile su se na reorganizaciju tužilačkih odjela, u skladu sa Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva BiH i internim pravilnicima Posebnog odjela za ratne zločine i Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

Tokom 2021. godine izvršene su značajne izmjene unutrašnje organizacije, kojima je Odjel III Tužilaštva BiH integriran u Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, te je formiran poseban Odsjek za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, što će doprinijeti boljem radu i rezultatima Tužilaštva BiH u budućnosti.

Istaknuto je da se uprkos poteškoćama i ograničenjima prouzrokovanim pandemijom Covid 19, do kraja 2021. godine očekuje ostvarenje planiranih aktivnosti, kako bi se i ova godina okončala sa što boljim radnim rezultatima.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba