Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

26.08.2021. 17:08

На састанку је разговарано о извјештавању и разматрању заједничких активности чланова Ударне групе у превазилажењу актуелних проблема у области трговине људима и илегалних миграција.

ОДРЖАН САСТАНАК УДАРНЕ ГРУПЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ОРГАНИЗОВАНЕ ИЛЕГАЛНЕ ИМИГРАЦИЈЕ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, предсједавала је састанком Ударне групе, који је одржан путем видео-конференције.

На састанку је разговарано о заједничким активностима у процесуирању кривичних дјела трговине људима и кријумчарења илегалних миграната, те је након излагања резултата рада свих институција које су присуствовале састанку, закључено да постоје позитивни помаци у погледу процесуирања ове врсте кривичних дјела, као и да ови предмети требају бити приоритет у раду и у наредном периоду.

Главна тужитељка упознала је чланове Ударне групе да је, у складу са најновијим измјенама Правилника Тужилаштва БиХ, у Тужилаштву БиХ извршено формирање Одсјека за борбу против трговине људима и илегалних миграција, те да се активности морају наставити у будућности, са циљем још ефикаснијег процесуирања ових кривичних дјела и заштите жртава трговине људима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba