Vijesti

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE

26.08.2021. 17:08

Na sastanku je razgovarano o izvještavanju i razmatranju zajedničkih aktivnosti članova Udarne grupe u prevazilaženju aktualnih problema u oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

ODRŽAN SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, koji je održan putem video-konferencije.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim aktivnostima u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima i krijumčarenja ilegalnih migranata, te je nakon izlaganja rezultata rada svih institucija koje su nazočile sastanku, zaključeno da postoje pozitivni pomaci u pogledu procesuiranja ove vrste kaznenih djela, kao i da ovi predmeti trebaju biti prioritet u radu i u narednom razdoblju.

Glavna tužiteljica upoznala je članove Udarne grupe da je, sukladno najnovijim izmjenama Pravilnika Tužiteljstva BiH, u Tužiteljstvu BiH izvršeno formiranje Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te da se aktivnosti moraju nastaviti u budućnosti, sa ciljem još učinkovitijeg procesuiranja ovih kaznenih djela i zaštite žrtava trgovine ljudima.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba