Вијести

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У ВЛАСЕНИЦИ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ

18.08.2021. 15:49

По налогу Тужилаштва БиХ, на локалитету Смајловића њиве у мјесту Градина код Власенице, завршен је процес ексхумације, приликом којег су пронађени посмртни остаци најмање једног лица.

НА ЕКСХУМАЦИЈИ У ВЛАСЕНИЦИ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ

Ексхумација је проведена након што су у насељеном мјесту, приликом извођења пољопривредних радова примијећени пронађени посмртни остаци, након чега је локација обезбијеђена до почетка ексхумације.

На локацији је био присутан истражилац из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, који је под надзором поступајућег тужиоца водио процес ексхумације, а учествовали су и службеници Института за нестала лица (ИНЛ) БиХ, као и полицијски службеници ПС Власеница који су обезбјеђивали локацију.

Посмртни остаци биће транспортовани у Комеморативни центар Тузла, ради даље антрополошке обраде и узимања узорака за утврђивање идентитета лица путем ДНК анализе.

Истражиоци и стручно особље Тужилаштва БиХ, готово свакодневно, учествују у процесима ексхумација и тражења несталих лица на локацијама широм Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba