Vijesti

NA EKSHUMACIJI U VLASENICI PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI

18.08.2021. 15:49

Po nalogu Tužiteljstva BiH, na lokalitetu Smajlovića njive u mjestu Gradina kod Vlasenice, završen je proces ekshumacije, prigodom kojeg su pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe.

 

NA EKSHUMACIJI U VLASENICI PRONAĐENI POSMRTNI OSTACI

Ekshumacija je provedena nakon što su u naseljenom mjestu, prigodom izvođenja poljoprivrednih radova primijećeni pronađeni posmrtni ostaci, nakon čega je lokacija osigurana do početka ekshumacije.

Na lokaciji je bio nazočan istražitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, koji je pod nadzorom postupajućeg tužitelja vodio proces ekshumacije, a sudjelovali su i djelatnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, kao i policijski djelatnici PS Vlasenica koji su osiguravali lokaciju.

Posmrtni ostaci bit će transportirani u Komemorativni centar Tuzla, radi daljnje antropološke obrade i uzimanja uzoraka za utvrđivanje identiteta osobe putem DNK analize.

Istražitelji i stručno osoblje Tužiteljstva BiH, gotovo svakodnevno, sudjeluju u procesima ekshumacija i traženja nestalih osoba na lokacijama diljem Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba